3x waarom je beter een tweedehands camper kunt kopen dan een nieuwe

Campers zijn de afgelopen jaren populairder dan ooit. Met de onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt met betrekking tot vakanties, kiezen steeds meer mensen voor de vrijheid van een camper. Wil jij een camper kopen? Kies dan voor een tweedehands camper. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. 

Ze zijn goedkoper dan een nieuwe

Een camper gaat op het moment dat deze nieuw wordt aangekocht meteen in waarde achteruit. Daarom kun je er als je hem vrijwel direct weer verkoopt vaak niet meer voor krijgen wat je ervoor betaald hebt. Een tweedehands camper is dan ook een stuk goedkoper in aanschaf en je schrijft er minder op af. Hierdoor kun je voordeliger in je camper rijden. Veel mensen twijfelen over het feit of een tweedehands camper wel net zo goed is als een nieuwe camper. Het is natuurlijk afhankelijk van welke camper je koopt, maar over het algemeen zijn tweedehands campers nog in prima staat en kunnen ze nog jaren mee. Kies dus in vervolg voor een tweedehands Adria camper in plaats van een nieuwe Adria camper. 

Zo kun je bekijken of het wat voor je is

Wanneer je voor het eerst een camper gaat kopen, weet je misschien nog niet of het wel wat voor je is. Misschien ben je er na één vakantie wel helemaal klaar mee omdat je erachter bent gekomen dat je toch liever met de tent of in een hotel op vakantie gaat. Het zou dan ook zonde zijn als je net een spiksplinternieuwe camper hebt aangeschaft en je hem meteen weer wil verkopen. Door voor een tweedehands camper te kiezen kun je de camper met een gerust hart uitproberen. Mocht het dan toch niks voor je zijn, dan maak je er waarschijnlijk niet veel verlies op. 

Er is minder levertijd

Met de populariteit van campers die de afgelopen jaren flink is gestegen, wordt ook de levertijd steeds langer. Bij het kopen van een nieuwe camper heb je dan ook veelal te maken met een erg lange levertijd. Hierdoor komt je camper misschien te laat voor je geplande vakantie en dat is een flinke domper. Wanneer je kiest voor een tweedehands camper, dan kun je hem meestal direct meenemen. Het kan natuurlijk zijn dat je er iets langer op moet wachten omdat er nog het één en ander aan de camper moet gebeuren, maar je kunt hem sowieso sneller gebruiken dan een nieuwe camper.  

3x waarom je beter een tweedehands camper kunt kopen dan een nieuwe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven