De nieuwe Tesla in 2,3 seconden op de 100!

neonbrand-HN0FShqomik-unsplash

Het mooie van de Tesla Model S is dat hij door software-updates steeds beter kan worden. Tesla heeft zojuist een van die updates voor de Model S Performance gelanceerd, waardoor de tijd van 0-60 mph van de elektrische auto is teruggebracht van 2,5 naar 2,3 seconden.

Gespot door Autoblog op woensdag, maakt de update het Model S zo snel van 0-60 mph als een 840 pk supercharged Hemi V-8 2018 Dodge Challenger SRT Demon . Tenminste, als je officiële nummers vergelijkt. Dodge vertelde eerder aan Motor Authority dat de Demon in slechts 2,1 seconden 0-60 mph kon afleggen, afhankelijk van hoe hij wordt gemeten.

Het is vermeldenswaard dat, terwijl zowel de Model S als de Demon van Amerikaanse merken zijn, hier alleen de Tesla wordt gebouwd. De Model S wordt gemaakt in Fremont, Californië, terwijl de volledige productie van Demons van 3.300 eenheden in Canada wordt gebouwd, zoals alle Challenger-modellen.

Tesla liet eerder doorschemeren dat de Model S Performance in minder dan 2,5 seconden in staat zou zijn tot 0-60 mph met de meest agressieve Ludicrous Plus-modus. De website van de autofabrikant vermeldde echter tot voor kort nog 2,5 seconden. Het leest nu 2,3 ​​seconden en vermeldt ook een bereik van 348 mijl en een topsnelheid van 163 mph voor de Model S Performance.

Tesla Model S 2020

Tesla Model S 2020

Omdat Tesla software-updates uitbrengt wanneer ze klaar zijn, is het niet verrassend dat de wijziging is aangebracht zonder enige officiële aankondiging. Dat maakt ook onduidelijk hoe Tesla deze prestatiewinst behaalde.

Autoblog merkte op dat Tesla onlangs een software-update heeft uitgebracht genaamd ” Cheetah Stance ” die de voorkant van de auto verlaagt en naar verluidt de tractie verbetert. Tesla zei echter niet dat de verbeterde tijd van 0-60 mph aan deze update is gekoppeld.

Tesla plaagde ook herhaaldelijk een krachtigere aandrijflijn genaamd “Plaid” , verwijzend naar de film “Spaceballs”. De Plaid-aandrijflijn werd voor het eerst genoemd bij de onthulling van de tweede generatie Tesla Roadster , en Model S-muilezels die de nieuwe setup-uitjes op Laguna Seca en de Nürburgring in 2019 testten.

De nieuwe Tesla in 2,3 seconden op de 100!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven