Mini Cooper het Engelse zusje van het Duitse BMW

minicooper

Mini, beter bekend als Mini Cooper is het Engelse zusje van het Duitse BMW en maakt al een aantal jaren compacte personenauto’s. Mini is namelijk onderdeel van BMW en is sinds 2001 bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van compacte auto’s met een brede range in motorvermogen hoe wij die nu kennen. Zo bestaat het assortiment van Mini uit zowel auto’s met een pk van 95, maar ook auto’s met 175 pk.

De auto’s staan bekend om hun originele en karakteristieke ontwerp. De eerste generatie werd ontworpen door Frank Stephenson. Hij werd geïnspireerd door de Classic Mini. Hoewel de Mini Coopers die wij kennen pas begonnen zijn met hun ontwikkeling en productie in 2001, is de productie van de eerste Mini auto al veel langer geleden. De originele uitvoering kwam namelijk in 1959 voor het eerst in productie. Dit is dan ook de Classic Mini waardoor Frank Stephenson geïnspireerd werd om de Mini Cooper te maken. Inmiddels heeft Mini 8 verschillende modellen in hun assortiment. Allen met het karakteristieke design kenmerkend van Mini, maar allemaal met unieke eigenschappen. Deze 8 modellen bevinden zich in verschillende autoklassen zoals bijvoorbeeld de Mini Cooper in de compacte klasse en de Mini Countryman in de compacte middenklasse.

Compacte middenklasse populair in Nederland

De Mini Countryman is dus een voorbeeld van een Mini in de compacte middenklasse die het in Nederland goed doet. Het is een compacte SUV waar in Nederland steeds meer vraag naar is. Nederlanders houden van de brede kijk op de weg, het comfort, de ruimte en natuurlijk de hogere rijpositie van dit type auto’s. Al deze voordelen komen uiteraard hand in hand samen met de Mini Countryman. De Mini Countryman is een redelijk nieuw model op de markt. De auto werd namelijk in 2010 voor het eerst geïntroduceerd en is sinds die introductie in Nederland al bijna tegen de tienduizend keer gekocht. De Mini Countryman kent 4 verschillende uitvoeringen: de Mini Countryman Cooper S, de Mini Countryman One, de Mini Countryman Cooper en de Mini Countryman Cooper. Naast deze uitvoeringen is er van de Mini John Cooper lijn ook een Countryman beschikbaar. John Cooper is een lijn van Mini waarin de sportauto’s van Mini zich bevinden. Mini noemt het zelf de overtreffende trap van Mini. Deze Countryman heeft een vermogen van maar liefst 306 pk.

 

Mini Cooper het Engelse zusje van het Duitse BMW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven