Waar op letten bij het kiezen van de juiste rijschool?

rijles

Wanneer je het rijbewijs snel en goed wilt halen is het belangrijk om de beste rijschool te vinden in de regio. Waar moet je dan echter op letten? Welke punten zijn belangrijk? Het is essentieel om kritisch te zijn. Samen met Rijschooleren.nl hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet. Laten we snel starten. 

De slagingspercentages

Het is goed om te kijken welke slagingspercentages een rijschool heeft. Het is natuurlijk een gemiddelde en het kan altijd hoger of lager. Het geeft echter een goed beeld wat de kansen zijn om snel te slagen. Controleer de slagingspercentages voordat je een specifieke rijschool kiest. Bij het CBR is het mogelijk om de gegevens te vinden. Ga gewoon even kijken wat het slagingspercentage is van de rijschool die jij op het oog hebt. Het zal een bevestiging geven of misschien juist een waarschuwing. 

Lange rijlessen? Wekelijks? Of in één keer alles? 

Het is goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de lessen te volgen. Is een lesuur trouwens ook een vol uur of korter? Daarnaast is het goed om te weten dat meerdere lessen per week volgen beter is dan slechts een enkele rijles per week. Hier moet natuurlijk wel tijd voor zijn in de agenda. Een spoedcursus kan in sommige situaties slim zijn. Wanneer het niet direct nodig is, is het goed om wekelijks de rijlessen te volgen. 

De proefles

Start met een proefles bij een rijschool. Ga er gewoon van uit dat je deze moet betalen. De rijschoolinstructeur moet immers ook brood eten, de diesel tanken en alles goed uitleggen. Het is wel zo eerlijk als hij (of zij) betaald krijgt. Soms kun je geluk hebben dat het gratis is om de eerste proefles te volgen. 

De theorie

Ontdek of er ook mogelijkheden zijn om de theorie te leren bij de rijschool. Soms gebeurt dit klassikaal en soms ook via het internet. Er zijn vandaag de dag volop mogelijkheden. Kijk wat er allemaal kan en zorg dat je snel slaagt. Het theorie examen moet je behaald hebben om het praktijkexamen te mogen doen.  

De lesauto

Kijk naar welke lesauto je krijgt. Een goede en mooie auto zegt iets over de rijschool. Een kleine lesauto kan goedkoper zijn. Het is belangrijk om te zien dat de auto schoon is en aan alle eisen voldoet om les te mogen geven. 

Waar op letten bij het kiezen van de juiste rijschool?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven